Kayıtlar



kahvaltılık pastırma çemeni tarifi

Resim
Kahvaltılık pastırma çemeni tarifim, gerçek çemen unu ve çemen baharatlarıyla yapılmıştır. Anadolunun bazı yörelerinde çemen, tarifimde olduğu gibi yapılır, çayın yanında ekmeğe sürülerek yenir. Üzüm mevsiminde ise taze üzüm ve ekmekle yenir. Yapımı kolay, evinizde mutfak terazisi var ise çemen yapmak daha da kolay. Teraziniz yok ise malzeme ölçülerini çay kaşığı ve tatlı kaşığı ile alabilirsiniz. Çemenin su ölçüsünü ise 250 ml. su bardağı ile ölçebilirsiniz. Çemenin tuzunu salçanızın tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz.


ekşi mayalı hamur nasıl yoğrulur

Resim
Ekşi mayalı hamur nasıl yoğrulur? Her çeşit ekmek, pide, gözleme, lavaş, lahmacun, çörek ve benzeri hamur işlerinin yapımında mayalı mayasız hamur yoğurulur. Hamurun kullanılacağı yere göre; un içine katılacak su miktarı, tuz miktarı, maya miktarı belirlenmiş ölçüler aralığında kullanılır. Kafamıza göre hamur yapımında kullanılacak malzeme miktarlarını belirleyemeyiz. Genelde ekmek hamurunda bir kilo un için fırınlar %65 ila %70 arasında su, %1.5 maya, %2 oranında tuz kullanır. Köylerde ev fırınlarında ekmek yapanların çoğu 1 kilo una %70 ila %80 arasında su eklerler. Ekşi maya kullanarak ekmek hamuru yapımında önemli olan un içine ne miktar ekşi maya, ne miktar un ve ne miktar tuz kullanılacağıdır. Ekşi mayalı hamur yaparken ya ekşi maya miktarından ya da un miktarından gitmek gerekir. En azından bizim deneyimimiz bu yöndedir. Biz ekşi mayalı hamur yaparken ekşi maya miktarını baz alırız. Çünkü; ekşi maya miktarının az veya çok oluşu hamura tek bir etkisi olur. Ekşi mayayı az kullanır...


ev yapımı kuskus tarifi

Resim
Ev yapımı kuskus tarifi, kuskus evde nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Kuskusun yapımı ile ilgili internette bilgi paylaşımı çok. Ne var ki, paylaşılan bilgiler eksik veya doğru değil. Aynı şekilde evde kuskusun nasıl pişirileceğine dair, akla uygun bir tarife rastlamadım. Tarifler kopya olduğundan hep aynı nakarat. Ne ise, evde kuskus yapımı bilenler için kolay. Bilmeyenlerin durumu ortada. Kuskus çok önemli bir gıda olmasada yemek yapmaya meraklı insan öğrenmek ister. İnternet tarifleriyle kuskus yapımı öğrenilmez, boşuna zaman ve malzeme israf etmeyin derim. Kuskus yapımı tamamen tecrübeye dayanıyor. Elinizde doğru tarif olsa bile, kuskusu tam olarak istenildiği şekilde yapmanız çok defa kuskus yapmanıza bağlı. Yapıp boza boza kuskusu zaman içinde yapabileceğinizden eminim. Önemli olan sabırlı olmanız ve kuskus yapımı için inatcı olmanız gerekir. Kuskus; un, yumurta ve ince bulgurla yapılır. Kuskus yapmında süt,su,irmikte kullanılabilir. Sabırlı biri değilseniz eğer; kuskus işi size g...

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

salça yemeğe ne zaman konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası