market tavuğu nasıl temizlenir



  • Market tavuğu nasıl temizlenir? Marketten alınan bütün tavuğun temizlenmesi, yolunmuş tavuğa uygulanan kaba temizlik işleridir. Ambalajı içinden tavuk önce gözle muayene edilir. Tavuk yolma işlemi makinelerde yapıldığından, özellikle tavuğun kanat bölgesinde henüz çıkmakta olan telek ve tüy artıkları kalmaktadır. Tavuk iri ve derisi yağlı ise muhtemelen yağlı deri üzerinde de yolunmamış ve çıkmakta olan telek bulunacaktır. Tavuğun üzerindeki telek cımbızla koparılır ve atılır. Tavuk yanan ocak üzerine tutulur ve tüyü yakılır.

  • Market tavuğunun kuyruğunda bulunan yağ kesesi, kesilir ve atılır. Tavuğun kanat uçlarında et bulunmadığından gerek duyulursa kesilir atılır. Anlattığım temizlik market tavuğuna uygulandıktan sonra, çeşme suyu ile içi dışı yıkanır ve tavuk kaba olarak temizlenmiş olur. Market tavuğuna uygulanmayan, çoğu insanın bilmediği ve tavuğu haşlayıp yerken şahit olduğu tat ve koku meselesidir. Marketten aynı büyüklüte tavuk alıyor, haşlıyor ve tadında kokusunda bir değişiklik görmüyorsanız doğru yoldasınız.

  • Anlaşılan siz, aldığınız tavuğu gerektiği süre kadar haşlıyor ve mükemmel derecede tavuğu pişiriyorsunuz demektir. Markete gittiğinizde her seferinde farklı ağırlıkta tavuk alıyor ve bildiğiniz sürede pişiriyorsanız, başınız dertte demektir. Örneğin 1.5 kilo market tavuğu ile 2 kilo ağırlığındaki market tavuğu aynı sürede pişmez. Aynı sürede pişirirseniz, tavuğun iriliğinden dolayı iyi pişmeyecektir. İyi pişmeyen tavuğun eti lezzetsiz olduğu gibi istenmeyen kokuyuda salar. Bu olumsuzluğun giderilmesi için, market tavuğunu tencerede haşlarsanız uzun süre pişirmeniz gerekir. Düdüklü tencerede haşlarsanız bu adrese gitmeniz gerekir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

kazayağı otu nedir, nasıl pişirilir

kıymalı karnabahar yemeği