nohut yemeğine ne kadar su konur


Nohut yemeğine ne kadar su konur? Nohut yemeğini nerde pişireceğinize bağlı olarak, nohuta belli ölçüde sıcak su konur. Bilirsiniz, bakliyat yemekleri yapılmazdan önce haşlanır veya ıslatılır. Nohut, kuru fasulye, yeşil mercimek pişirilmezden önce su içinde en az 8 saat bekletilir. Bu bekletme işine ıslatma denir. Nohutta ıslatılır. Islanan nohut tencere veya güveçte yapılırsa pişirilmezden önce yarı pişmiş olarak haşlanır. Nohut düdüklü tencerede yapılırsa, nohut haşlanmaz doğrudan düdüklüde pişirilir.

Nohut düdüklü tencerede kısık ateşte veya orta ateşte pişirilir. Kısık ateş, ocağın tamamen kısılmasıdır. Orta ateşte malum, ocağın kısık ateş ile yüksek ateşin ortasında kalan ayarıdır. Evde nohut genellikle 2 kase veya 2 su bardağı ölçüsünde pişirilir. Kuru nohutu ölçtüğünüz kap ile nohuta su konur. Nohut düdüklüde kısık ateşte pişirilirse; 2 ölçek nohuta, 4 ölçek su konur ve 35 dakika pişirilir. Nohut düdüklüde orta ateşte pişirilirse; 2 ölçek nohuta, 5 ölçek su konur ve 30 dakika pişirilir.

Nohut normal tencerede pişirilirse; 2 ölçek nohuta, 5 ölçek sıcak su konur ve ocağın kısık ateşinde 50-60 dakika pişirilir. Nohut toprak güveçte pişirilirse; 2 ölçek nohuta, 6 ölçek sıcak su konur ve ocağın kısık ateşinde 75-80 dakika pişirilir. Nohutun pişme süreleri, nohutun taze oluşuna, karışık nohut cinsi olmamasına ve raf ömrünü doldurmamasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bilirsiniz, nohutun raf ömrü 2 yıldır. Ömrünü dolduran nohutu ne kadar pişirirseniz pişirin, sert kalır ve lezzetli olmaz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

kıymalı karnabahar yemeği