yemek yapımında sebze pişirme sırası


Yemek yaparken sebzelerin pişme veya pişirilme sırası nasıl ayarlanır? Tencere yemekleri yapımında sebzeler, belirli bir sıra ile tenecereye ilave edilir. Bu sırayı takip etmek, yemeğin lezzeti ve görüntüsü yönünden uyulması gereken kuraldır. Etli yemekleri ayrı tutarsak, sebze yemeklerinde bu kural şöyle işler: Sebzeler ayrı sürelerde piştiği için, yemekte kullanılacak sebzeleri çabuk pişen sebzeye göre tencereye ilave etmek gerekir. Bu sebzenin pişme süresi ve yemeğin çeşitine göre önceden tencereye ilave edilebilir veya önceden ayrı olarak pişirilebilir. Her yemek çeşitinin kendi özelliğinden dolayı, bu konu üzerinde genel bir doğru üzerinden söz etmek mümkün değildir.

Bu konuda gerekli bilgiye sahip olmak için, yemek ustası olmak gerekir. Ne ise.. Yemek yaparken şu basit kuralı bilir ve uygularsanız, zaman içerisinde sebzelerin hangi sırada tencereye ilave edileceğini çabucak öğrenirsiniz. Örnek: Soğanlı, sarımsaklı, biberli, salçalı, domatesli patates yemeği pişirirken malzemeler sıra ile şöyle kullanılır. Önce yağ ısıtılır veya eritilir. Ardından sırasıyle soğan, sarımsak, biber, salça ve domates kavrulur. Peşinden patates, yemek suyu ve tatlandırıcılar ilave edilir. Patates haricinde bu malzemelerin kullanıldığı bütün yemeklerde bu sıra takip edilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

nohut yemeğine ne kadar su konur