kahvaltılık pastırma çemeni tarifi


Kahvaltılık pastırma çemeni tarifim, gerçek çemen unu ve çemen baharatlarıyla yapılmıştır. Anadolunun bazı yörelerinde çemen, tarifimde olduğu gibi yapılır, çayın yanında ekmeğe sürülerek yenir. Üzüm mevsiminde ise taze üzüm ve ekmekle yenir. Yapımı kolay, evinizde mutfak terazisi var ise çemen yapmak daha da kolay. Teraziniz yok ise malzeme ölçülerini çay kaşığı ve tatlı kaşığı ile alabilirsiniz. Çemenin su ölçüsünü ise 250 ml. su bardağı ile ölçebilirsiniz. Çemenin tuzunu salçanızın tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz.

Kahvaltılık çemen malzemesi:
  • 30 gr. çekilmiş toz çemen (3 tatlı kaşığı tepeli)
  • 20 gr. domates salçası (1 tatlı kaşığı tepeli)
  • 20 gr. kırmızı toz tatlı biber (4 tatlı kaşığı tepeli)
  • 5 gr. Kırmızı toz acı biber (1 tatlı kaşığı tepeli)
  • 2 gr. kimyon (1 çay kaşığı tepeli)
  • 1 gr. karabiber (1 çay kaşığı normal doldurulmuş)
  • 5 gr. sarımsak (2 iri diş)
  • 4 gr. tuz (bir tatlı kaşığı silme)
  • 1 su bardağı içme suyu (250 ml.)
Çemenin yapımı:
Sarımsağı ezin bir kaseye koyun. Üzerine domates salçası, çemen,tatlı toz biber, acı toz biber, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edin. Peşinden bir bardak içme suyunu azar azar ilave ederek karıştırın. Karıştırma sonunda pürüzsüs bir karışımın yapıldığından emin olun. En son yaptığınız çemenin tadına bakın ve damak tadınıza uygunluk için gerekli baharatlarla ayarlama yapın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

salça yemeğe ne zaman konur