Kayıtlar



ekşi mayalı hamur nasıl yoğrulur

Resim
Ekşi mayalı hamur nasıl yoğrulur? Her çeşit ekmek, pide, gözleme, lavaş, lahmacun, çörek ve benzeri hamur işlerinin yapımında mayalı mayasız hamur yoğurulur. Hamurun kullanılacağı yere göre; un içine katılacak su miktarı, tuz miktarı, maya miktarı belirlenmiş ölçüler aralığında kullanılır. Kafamıza göre hamur yapımında kullanılacak malzeme miktarlarını belirleyemeyiz. Genelde ekmek hamurunda bir kilo un için fırınlar %65 ila %70 arasında su, %1.5 maya, %2 oranında tuz kullanır. Köylerde ev fırınlarında ekmek yapanların çoğu 1 kilo una %70 ila %80 arasında su eklerler. Ekşi maya kullanarak ekmek hamuru yapımında önemli olan un içine ne miktar ekşi maya, ne miktar un ve ne miktar tuz kullanılacağıdır. Ekşi mayalı hamur yaparken ya ekşi maya miktarından ya da un miktarından gitmek gerekir. En azından bizim deneyimimiz bu yöndedir. Biz ekşi mayalı hamur yaparken ekşi maya miktarını baz alırız. Çünkü; ekşi maya miktarının az veya çok oluşu hamura tek bir etkisi olur. Ekşi mayayı az kullanır...


ev yapımı kuskus tarifi

Resim
Ev yapımı kuskus tarifi, kuskus evde nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Kuskusun yapımı ile ilgili internette bilgi paylaşımı çok. Ne var ki, paylaşılan bilgiler eksik veya doğru değil. Aynı şekilde evde kuskusun nasıl pişirileceğine dair, akla uygun bir tarife rastlamadım. Tarifler kopya olduğundan hep aynı nakarat. Ne ise, evde kuskus yapımı bilenler için kolay. Bilmeyenlerin durumu ortada. Kuskus çok önemli bir gıda olmasada yemek yapmaya meraklı insan öğrenmek ister. İnternet tarifleriyle kuskus yapımı öğrenilmez, boşuna zaman ve malzeme israf etmeyin derim. Kuskus yapımı tamamen tecrübeye dayanıyor. Elinizde doğru tarif olsa bile, kuskusu tam olarak istenildiği şekilde yapmanız çok defa kuskus yapmanıza bağlı. Yapıp boza boza kuskusu zaman içinde yapabileceğinizden eminim. Önemli olan sabırlı olmanız ve kuskus yapımı için inatcı olmanız gerekir. Kuskus; un, yumurta ve ince bulgurla yapılır. Kuskus yapmında süt,su,irmikte kullanılabilir. Sabırlı biri değilseniz eğer; kuskus işi size g...


gizlilik politikası

Resim
Gizlilik Politikası Bir Google ürünü olan Blogger'ın kullanıldığı https://yemekblogspot.blogspot.com olarak kişisel gizlilik haklarınıza saygı duyuyor ve sitemizde geçirdiğiniz süre zarfında bunu sağlamak için Google ile birlikte azami çaba sarf ediyoruz. Kişisel bilgilerinizin güvenliği ile ilgili bazı önemli açıklamalar aşağıda açıklanmış ve bilginize sunulmuştur. Bu blog (https://yemekblogspot.blogspot.com), Google'a ait olan Blogger altyapısını kullanmaktadır. https://yemekblogspot.blogspot.com sitesini kullanarak, Google'ın gizlilik ve hizmet şartlarını baştan kabul etmiş sayılırsınız. Daha fazla bilgi için bu linke tıklayınız.  https://yemekblogspot.blogspot.com blog sitesi, kullanıcılara ait kişisel hiçbir kişisel bilgiyi kaydetmez, saklamaz. Blogger altyapısı kullanıldığından, google ve blogger gizlilik şartları geçerlidir. Kullanıcılar, google ve blogger'ın gizlilik, hizmet şartları ve çerez politikalarını kabul etmeyebilir ve bu siteyi kullanmama yoluna gideb...

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

salça yemeğe ne zaman konur

kahvaltılık pastırma çemeni tarifi

tavuk kıymasından köfte yapımı