salça yemeğe ne zaman konur


Salça yemeğe ne zaman konur? Her yemek çeşitine salça konmaz. Salçalı yemeklere salça konur. Etsiz yapılan bakliyat, sebze yemeklerine ve çorba çeşilerine; salça, soğan kavrulduktan sonra konur. Salça yağ içinde kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Salça iyi kavrulmazsa yemeği ekşi yapar şehir efsanesi, şeflerin dilinde uzun havadır, yanık sesleriyle söylerler.

Haklı oldukları yemek çeşitleri vardır. Evet, bazı yemeklerde salça iyi kavrulmaz ise yemek ekşiliği ile birlikte tadında değişmeler olur. Gurmeler bu işe anında tepki koyarlar. Etli yemeklerde salça; et ve soğan kavrulduktan sonra konur. Elbette, yapılan yemekte kullanılan malzemenin çeşitine göre, salça sırası değişkenlik gösterebilir. Örneğin; bir yemekte soğan, sarımsak, havuç kullanılacaksa, salça havuçtan sonra kavrulur. Bu tamamen malzemelerin pişme süreleriyle ilgilidir.