tavuk kıymasından köfte yapımı


Tavuk köftesi tavuk kıymasından yapılır. Tavuk kıyması için tavuk budu veya tavuk göğsü kullanılabilir. Daha çok, tavuk köftesi yapımında yağlı olduğundan tavuk budu kullanılır. Tavuk kıyması market ya da kasaplardan temin edilebilir. Az miktarda köfte yapmak isterseniz, tavuk kıymasını kendiniz yapmak zorundasınız. Çünkü, az miktarda (1 kilodan az) tavuk kıyması çekecek market, kasap bulamazsınız. Evinizde mutfak robotu varsa, kendi kıymanızı yapabilirsiniz.

Köfte Malzemesi
  1. yarım kilo tavuk budundan çekilmiş kıyma
  2. iki dilim bayat ekmek içi ufalanmış
  3. bir tane kuru soğan ince doğranmış
  4. bir iri diş sarımsak ince doğranmış
  5. birer çay kaşığı pul biber, karabiber
  6. bir tatlı kaşığı kimyon
  7. bir tutam maydanoz kıyılmış
  8. bir tatlı kaşığı tuz

Tavuk köftesi nasıl yapılır: Yukarıda verdiğim malzemeleri bir kaba koyun ve güzelce karıştırın. Peşinden kabı dolaba koyun yarım saat bekletin. Süre bitiminde dolaptan alın ve 30 gr.-40 gr. ağırlığında parçalar koparın ve köfte şekli verin. Yaptığınız köfteleri dilediğiniz pişirme aleti üzerinde pişirin. Kıymaya koyacağınız bayat ekmek ne kadar kuru olursa, o kadar iyi sonuç alırsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

salça yemeğe ne zaman konur