pirinç pilavı yapmak zor mu?

Bu pilav verilen tarifle yapılmıştır. Tane tane ve yumuşacıktır

Pirinç pilavı yapmak zor mu? Evet zor. Çünkü; pirinç pilavı tarifi doğru anlaşılmamıştır ve bu yüzden zordur. İlk kez pirinç pilavı yapmak isteyen kişiye pirinci kavur, 1 ölçek pirince 1.5 ölçek su koy ve kısıkta pirinç suyunu çekinceye kadar pişir denir. Tarif basit, anlaşılması ise zordur.

Doğru tarif ise; pirinci ılık su içinde 30 dakika beklet ve berrak suyu çıkıncaya kadar yıka süz. 100 gr. pirince 150 gr. sıcak su, 20 gr. yağ, 4 gr. tuz kullan. Tencereye yağı koy ısıt. Üzerine pirinci ve tuzu ilave et, orta ateşte pirinci şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika kavur. Peşinden sıcak suyu ilave et ve 1 dakika fokur fokur kaynat. Süre bitiminde kapağı kapa, ateşi iyice kıs. Kısık ateşte pirinci 14 dakika pişir ve ocağı kapa. Tencereyi olduğu gibi bırak ve 15 dakika dinlenmeye bırak. Süre bitiminde tencereyi alttan güzelce karıştır ve kapağı kapa. Tencereyi bir 15 dakika daha dinlenmeye bırak. Süre bitiminde tencereyi son kez alt üst et ve servise başla.

Pirinç pilavı yapımının teorik olarak doğru tarifi verdim. Önemli olan, ne kadar pirinç kullanılacağının tesbitidir. 200 gr. pirinçle yapılan sade pilav 3 kişiye yeter. Pirinci terazi ile ölçerseniz ne güzel. Teraziniz yoksa, 250 ml. lik su bardağı dolusu pirinç 200 gr gelir. O bardakla pirinci ölçün. 200 ml. lik su bardağı ise, 200 gr. su alır. Standart çay bardakları ise 100 ml. dir ve 100 gr. su alır. Eritilmiş tereyağı ve sıvı yemeklik yağların bir çorba kaşığı dolusu miktarı 10 gr. gelir. 1 çay kaşığı tepeleme doldurulmuş tuz 4 gr. gelir. 200 gr. pirinç için; 300 gr. sıcak su, 40 gr. yemeklik yağ ve 8 gr. da tuz'a ihtiyaç vardır. Bu malzemeleri hazırlayın ve tarifime göre pirinç pilavını yapın ve afiyetle yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

nohut yemeğine ne kadar su konur

kıymalı karnabahar yemeği