yemeklere pirinç konur mu

Yemeklere pirinç konur mu? Özellikle etsiz sebze yemekleri yapılırken kimi sebzelere pirinç konulur. Örneğin; pırasa, pazı, ıspanak, kapuska, semizotu yer elması ve benzeri sebzelere pirinç konulabilir. Yemeklere pirinç eklemek kesin kural olmasa bile kişinin alışkanlıklarından dolayı, yemeklerin içinde pirinç olması beklenilebilir. Aileniz pirinci hangi sebze yemeklerinin içinde kullanıyorsa, o sebze yemeklerinin içinde pirinç olması, tat ve lezzet beklentinizi karşılar.

İnsanın (tatbilirliği) gurmeliği aile ocağından başlar. İnsan bebeklikten kurtulup sayı saymaya başladıktan sonra, yemeklerin tatlarını hafızasında arşivler. Özellikle damak tadına uygun olan yemekler, arşivin birinci sırasındadır ve bu arşivlenmiş tatlar bir ömür boyu unutmaz. Annenin yaptığı lapa pilav dahi, sizin için çok önemli vazgeçilmez bir tat olarak yerini alacaktır. Ta ki, yaşam sürecinde daha çok pilav çeşitlerini tatdıkca ve içlerinden beğendiğiniz çeşitlerin bir tanesini anne pilavıyle mukayese edene kadar, pilav tercihiniz devam edecektir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur