lokanta usulü diye bir çorba var mı?


Lokanta usulü diye bir çorba var mı? Ya da lokanta usulü; kremalı mantar çorbası, güveçte mantar, mercimek çorbası, süzme mercimek çorbası, tavuk döner tarifi, ezogelin çorbası, kuru fasulye, tavuk çorbası, domates çorbası, kırmızı lahan gibi nicelerini say say bitmez. Lokanta usulü diye başlayan; çorbayı geçtim, hiçbir yemek çeşiti yok ve hiçbir lokantada lokanta usulü pişen bir yemek ismi de yok.

Sonradan icat edilen lokanta usulü yemek çeşitlerinin tamamı uydurma. Örneğin; lokanta usulü mercimek çorbası tarifi verenlerinin hiçbirinde tarif ortaklığı da yok. Tavuk suyu ile mercimek çorbası yapan lokantalardan bir tanesine denk gelmedim. Kırmızı veya sarı mercimek çorbası içine sarımsak katan aşçıya rastlamadım. Mercimek çorbası ile uyum sağlamayan iki malzemeden biri sarımsak, ikincisi ise tavuk suyudur.

Pekiyi, bu  yemek tariflerinin başında yer alan; lokanta usulü demek ne oluyor? Gayet basit, bu tanım tarifçilerin mostrası oluyor. Anlarsınız, bir garip pazarlama işi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur