havuçsuz etli pırasa yemeği

Havuçsuz etli pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır? Yapımı kolay, super lezzetli. Sağlıklı beslenen ve düşük karbohidratlı diyet yapanlar için doyurucu bir yemek. Bize kalırsa pırasa ile yapılabilecek yemekler arasında bir başyapıt. Pırasa bundan daha leziz yapılamaz. Eti düdüklüde haşladık ve suyu ile birlikte yemek yapımında kullandık. Yemeği tencerede kısık ateşte 30 dakikada pişirdik. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

malzemesi:
  • bir kilo doğranmış pırasa
  • 250 gr. orta yağlı dana kuşbaşı
  • üç su bardağı su
  • altı çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir kuru soğan doğranmış
  • bir tatlı kaşığı salça
  • karabiber, pul biber
  • tuz

yapılması:
  1. kuşbaşı eti düdüklüde iki kaşık yağ ile kavurun, üzerine 3 su bardağı su koyun orta ateşte 20 dakika haşlayın. Haşlama suyunu yemekte kullanın
  2. tencereye 4 kaşık zeytinyağı koyun, ısıtın
  3. üzerine sıra ile soğanı salçayı koyun, kavurun
  4. peşinden pırasayı koyun, karıştırın ve kapağı kapayın
  5. ateşi iyice kısın, kısıkta pırasayı 10 dakika kendi haline bırakın
  6. süre bitiminde haşlanmış eti, suyu, baharatları, tuzu ekleyin karıştırın
  7. tencereyi bir kez fokurdatın, kapağı kapayın ve ocağı tamamen kısın
  8. yemeği 30 dakika pişirin ve ocaktan alın
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

baş eti kıyması