kuru bamya çorbası

Kuru bamya çorbası tarifimiz, Konya usülü kuzu eti ile hazırlanmıştır. Kuru çiçek bamyasının üzerindeki lifler sizi rahatsız ederse, ipe dizili bamyayı kevgire koyun ve bamyayı kevgire sürterek liflerinden kurtulun. Lifler sizi rahatsız etmezse bamyayı olduğu gibi çorba yapımında kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. 

bamya çorbası malzemesi:

  • 100 gr. kuru çiçek bamya
  • 300 gr. kuzu eti
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı silme domates salçası
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 limon suyu


kuruçiçek bamyanın ipinden ayrılması:
1 litre suya kuru bamya 2 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz koyun kaynatın. Peşinden kapağı kapayın, ateşi iyice kısın ve bamyayı 15 dakika haşlayın.  Ardından kevgire alın, soğumasını bekleyin ve iplerinden ayırın.

kuru bamya çorbası yapımı:

  1. kuzu etini bamya iriliğinde doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. tencerede yağ içinde eti kavurun
  4. peşinden soğan ve salçayı kavurun
  5. 6 su bardağı sıcak su, baharatlar ve bamyayı ilave edin
  6. tencereyi iki dakika fokurdatın
  7. kapağı kapayın ve ocağı iyice kısın
  8. çorbayı 1 saat pişirin
  9. süre bitiminde ocağı söndürün
  10. çorbanın önce tuzunu ayarlayın
  11. ardından tuzunu ilave edin.

afiyet olsun. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur