tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur



  • Tavuk haşlarken sıcak su mu, soğuk su mu konur? Tavuk haşlamak için çok önemli bir soru. Bu sorunun yanıtını, piyasada çiftlik tavukları yokken, küçük yaşta öğrenmiştim. Yıllar yılar öncesi Kadıköy sahilde, Et Balık Kurumu Tanzim Satış şubesi bulunuyordu. Tavuklar orada, şimdi olduğu gibi plastik ambalajlı satılırdı. Üzerinde tavukla ilgili çok şey yazardı. Yazılanlar arasında hiç unutmadığım bir iki not vardı.

  • Notlardan biri, bu tavuğu haşlamazdan önce mutlaka ön haşlama yapın derdi. Ön haşlamanın nasıl yapılacağı anlatılırdı. Şöyle, tavuğu tencereye koyun, kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın ve kara suyunu dökün, ondan sonra tavuğu haşlayın derdi. İkinci not ise; tavuk haşlarken  sıcak su mu, soğuk su mu tercih edilmelidir der ve ilave ederdi. Tavuğu sıcak su ile haşlarsanız tavuğun eti, tavuğu soğuk su ile haşlarsanız tavuğun suyu lezzetli olur derdi. Bu bilgere hep uydum ve uymaya devam ediyorum.