kolay tavuk çorbası


Kolay tavuk çorbası nasıl yapılır? Tavuk çorbası yapayım diye, hiç kimse tavuk haşlamaz. Ya ne yapar? Bir sebeple haşlanmış tavuğun suyu ve etini kullanarak çorba yapar. Tavuk haşladığım zaman çorba yapmam. Zaten, dengeli beslenmenin kuralınada aykırı, bir öğünde iki benzer yemek yenmez. Tavuğu haşlarım, bir veya iki gün sonra kalan eti ve suyu ile tavuk çorbası yaparım. Tavuk suyu ve eti kullanılarak çeşit çeşit çorba yapılır. Bu çorbaların içerisinde en kolay olan ve fazla zaman gerektirmeyen, tavuklu tel şehriye çorbasıdır.

Tel şehriyeli kolay tavuk çorbası nasıl yapılır? Tavuk but etini veya tavuk göğüs etini önece küçük parçalara (yani, diderim) bölerim. Tencereye tavuk suyunu, tavuk etini koyar kaynatırım. Kaynayan tencere içerisine yeter miktarda tel şehriye ilave eder yumuşayıncaya kadar kaynatırım. Peşinden ocağı söndürrüm. Çorbanın tuzunu, karabiberini ilave eder ve limon suyu ile tatlandır, sofraya koyarım. Kolay tavuk çorbası terbiyelide yapılabilir. Fakat, işi o taraflara taşırsanız çorba kolay olmaktan çıkar.