dondurulmuş taze fasulye nasıl haşlanır


Dondurulmuş taze yeşil fasulye nasıl haşlanır? Kimse durup dururken, bir yol kalkıp bir fasulye haşlayım demez. Hele hele, donmuş veya dondurulmuş taze fasulye ile kimse uğraşmak istemez. Dondurulmuş veya dondurulmamış taze fasulye bir tek nedenle haşlanır. Taze fasulyenin kokusunun giderilmesi için haşlanır. Bazen insan, başka bir çeşit taze fasulye yemeği yapmak ister. Örneğin; bu çeşit, yumurtalı  veya yumurtasız taze fasulye kavurması olabilir. İşte o zaman derin dondurucuda bulunan, dondurulmuş taze fasulye yemek yapmak için haşlanabilir.

Dondurulmuş taze fasulye nasıl haşlanır? Bir tencereye haşlayacağınız taze fasulyenin ihtiyacı kadar (soğuk sıcak farketmez) su konur ve kaynatılır. Kaynayan su içine dondurulmuş taze fasulye konur kaynamaya bırakılır. Fasulyeniz şoklanarak donduruldu ise, tencere kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika en kısıkta kapalı olarak haşlanır ve ocaktan alınır. Fasulye süzülür ve soğuk sudan geçirilir. Fasulyeniz dondurucuya şoklanmadan konmuş ise, tencere kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika açık olarak fokur fokur kaynatılır. Peşinden kapak kapatılır, ateş kısılır ve 17 dakika bitiminde ocaktan alınır.

Meraklısına! Bu neden böyle oluyor diyorsanız eğer, sizin başınızdan geçmemiş bir olayla karşıkarşıyasınız demektir. Bir defa deneyin; taze fasulyeyi haşlamadan dondurucuya koyun, dondurduktan sonra yemeğini yapın ve sonucu görün. Maalesef, taze fasulye bu haliyle koku yapıyor. Bu nedenle şoklanmdan dondurulmuş taze fasulyenin kokusunu gidermek için, 3 dakika tencere açık olarak fokur fokur kaynatılıyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

kazayağı otu nedir, nasıl pişirilir

kıymalı karnabahar yemeği