vegan falafel tarifi


Vegan falafel tarifi, nasıl yapılır? Bir gece boyu ıslatılmış nohut veya haşlanmış nohut isteğe göre; mantar, brokoli, kuru soğan, taze soğan, sarımsak gibi sebzeler ve çeşitli (karabiber, pul biber, kimyon benzeri) baharatlarla harcı hazırlanır ve tuz ile tatlandırılır. Hazırlanan falafel harcının bağlayıcısı olarak tercihe göre un, galeta unu veya ekmek kırıntısı kullanılır. Falafel malzemeleri özelliğine göre ezilir, doğranır ya da mutfak robotunda parçalanır. Falafelde kullanılacak sebzelerin bırakacağı su dikkate alınarak, önce sebzeler doğranır ve suyu bir bez kullanılarak sıkılır. Ardından bütün malzemeler yoğrulur, şekil verilir ve derin yağ içinde orta ateşte kızartılır.

Vegan falafel malzemesi:
bir su bardağı dolusu haşlanmış nohut
100 gr. kültür mantarı
bir orta boy soğan
bir diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
5 yemek kaşığı kuru ekmek kırıntısı
karabiber, pul biber, kimyon
kızartma yağı
tuz

Vegan falafel yapımı:
  1. önce mutfak robotunda, soğan, sarımsak, maydanoz ve mantarı doğrayın
  2. ardından doğranmış karışımı bir beze koyun ve suyunu sıkın
  3. suyu giderilmiş karışımı bir kaseye koyun
  4. nohutu robottan geçirin ve diğer karışıma ilave edin
  5. üzerine kuru ekmek kırıntısını ilave edin
  6. peşinden dilediğiniz miktarda baharat ve tuz ilave edin
  7. karışımı yoğurun ve tuzunu ayarlayın
  8. hazırlanan harçtan ceviz iriliğinde parçalar koparın
  9. avuç içinde yuvarlayarak toplar yapın
  10. topları kızgın yağ içinde, orta ateşte kızartın
hazırladığınız falefel toplarını salata eşiliğinde servis edin.