kek nasıl yapılır


Kek nasıl yapılır? Binbir çeşit kek arasından herkesin yaptığı klasik keklerden söz edeceğim. Kek yerli bir yemek değildir. Yerli olmadığından, kek yabancıların damak ve göz zevklerine göre icad edilmişir. Bizler kolay yoldan keki kopyalamışız ve kendi damak tadımıza uyduramamışızdır. Yabancılar her şeyi çiğ olarak yemeyi sever. Bizler ise, inadına çok iyi pişmiş yemekleri severiz.

Kek malzemeleri, bu malzemelerin pişirildiği sıcaklıklar ve pişirme kapları, bizlerin damak tadına uymayan kekleri hazırlar. Görüşüm, bilinen bütün klasik keklerin orta yerlerinin çiğ kalması ve pişmesinin sorunlu olmasıdır. Kekin piştiğini kürdanla test eden bir zihniyetin keki, ister istemez çiğ olacaktır. Hazır satılan ambalajlı bir lokmalık keklerin damağa yapışması gibi, yapılan kekler aynı tadı verecektir.

Bana göre evde veya başka yerde yapılan keklerin %99.9'unun orta yeri çiğdir. Diğer yerleri ise, az pişmiştir. Buna sebep kek malzeme ölçülerinin ve pişirme kaplarının uygun olamdığıdır. Bu kanıya varmama sebep, yüzlerce değişik kek yapmış olmamdır. Yapılan keklerin sorunlu olduğunu, bilinen kek tariflerini deneyerek gördüm. Klasik keklerde kulanılan malzemeler standarttır. Kek hamuruna çeşitli malzemeler ilave ederek sayısız kek çeşiti yapılabilir.

Gelelim klasik kek nasıl Yapılır? Tatlıdan tuzluya, sebzelisinden etlisine kadar binbir çeşit kek mevcut. Bizim konumuz evlerimizde yapılan klasik keklerdir. Bu keklerin ana malzemesi un, kabartma tozu, vanilya, yumurta, yağ, süt, yoğurt ve şekerdir. Süt yerine yoğurt kullanılabilir. Saydığım bu malzemelerle sade kek yapılır. Sade kek bütün keklerin anasıdır. Bu keke çeşitli malzemeler ekler ve çıkarırsak binbir çeşit kek yaparız.

Kek yapımında doğru malzemeleri kulanan kek tarifine ihtiyaç vardır. Bu tarife ulaşıldığında, tarifi uyguladıktan sonra başarısızlık hali sıfırdır. Kekin kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyadır. Yaş malzemeleri ise, yumurta, yağ, süt, yoğurt ve şekerdir. Her iki malzeme ayrı ayrı karıştırılır ve sonradan birleştirilerek çırpılır. Hazırlanan hamur, yağlanmış pişirme kabına konur, farklı ısı ve pişirme aletlerinde pişirilir. Yazımı okuduysanız eğer, ne düşündüğünüzü hissediyorum. Diyorum ki, beklediğiniz o kek tarifini tek başlıkta vereceğim. Hoşçakalınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur