baş eti kıyması


Baş eti kıymasını çoğu insan bilmez, bilenlerin çoğuda nasıl bir lezzete sahip olduğunu bilmez. Ciğerci dükkanlarının vitrininde baş eti kıymasını görmezsiniz. Hatta, kıyma makinelerini de. Ama, o dükkanlarda baş eti de, kıyma makinesi de ve baş eti kıymasıda her daim vardır. Baş eti kıyması ile yemek yapan aileler olsada, baş eti kıyması daha çok köfte yapımında kullanılır. Baş eti kıymasıyle yapılan köfte, dana döş eti kıymasıyle yapılan köfteden daha lezzetli, daha sulu ve pamuk gibi yumuşacık olur.

Baş eti kıyması; kelle kıyması, kelle eti kıyması, baş kıyması gibi farklı isimlerle tanımlanır. İsimleri nasıl söylenirse söylensin, baş eti kıyması büyükbaş hayvanların kelle etinden yapılır. Diğer etlere göre lifsiz ve bu nedenle dokusu yumuşaktır. Haliyle baş eti kıymasıyle yapılan köfte de yumuşak olacaktır. Baş eti kıymasını derin dondurucuda 250 gramlık ölçülerde, buzdolabı torbaları içerisinde saklarım. İhtiyacım halinde, mikrodalgada çözdürür köfte yaparım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur