fırında nar gibi kızarmış tavuk


Fırında zahmetsiz, nar gibi kızarmış tavuk tarifi. Deneyin, bu tariften vazgeçemiyeceksiniz. Yapmanız gereken basit; bir bütün market tavuğu almak, bir kaşık tereyağı eritmek, yarım limon sıkmak ve yeterince tuz ekmek. Sonrasında hazırladığınız tavuğu üzeri açık olarak fırına sürmek ve oturup beklemek. İşin sonunda nar gibi kızarmış, iliğine kadar içi dışı pişmiş bol sulu enfes tavuk sofranızda hazır. Tavuğum piştiydi, pişmediydi, kör olası fırın pişiremedi bahaneniz yok. Bu çağda bir tavuğu kızartamıyorsak eğer, sorun ne sizde, ne de fırında. Sorun elinizdeki tarifte, bak o tarif nasıl da sırıtıyor. Afiyet olsun.

Fırında tavuk malzemesi:
bir bütün tavuk
bir kaşık yemeklik tereyağı
yarım kabuklu limon
tuz

Fırında tavuk yapımı:
  1. tavuğu temizleyin, her tarafına limon sıkın, tuz ekin
  2. erimiş tereyağını tavuğa sürün
  3. sıktığınız limonun kabuğunu tavuğun içine koyun
  4. hazırladığınız tavuğu fırın tepsisine koyun
  5. tepsiyi 150°C dereceye ısıtılmış fırına sürün
  6. 1 saat pişirin, sürenin sonunda tepsiyi fırından çekin
  7. tepsi içinde biriken sudan fırça ile alın, tavuğa sürün
  8. fırını kapatın 1 saat daha pişirin
  9. süre bitiminde tavuğu fırından çıkarın
  10. yarım saat dinlendirin, beyaz bir pilav yapın
  11. ve afiyetle yiyin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur