zencefilli ezogelin çorbası


Zencefilli ezogelin çorbası tarifim çok farklı ve farklı olduğu kadar da enfes. Verdiğim malzemelerle 4 kişiye yetecek miktarda ezogelin çorbası yapılır. Klasik ezogelin çorbası malzemelerine fazladan arpa şehriye ve taze zencefil ilave ettim. Denerseniz memnun kalırsınız, afiyet olsun.

Zencefilli ezogelin çorbası malzemeleri:

  • 3 çorba kaşığı tepeleme dolu sarı mercimek
  • 2 tatlı kaşığı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu iri bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu pirinç
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 çay kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • ½ limon suyu
  • 4 su bardağı su (800 ml.)


Çorbanın pişirilmesi:

  • mercimeği, bulguru, pirinci birlikte yıkayın, süzün
  • soğanı yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin
  • yağ içinde sıra ile soğan, şehriye, un, biber ve domates salçası, kuru nane, rendelenmiş domates ilave edin ve orta ısıda kavurun.
  • Üzerine mercimek, bulgur ve pirinci ilave edin, karıştırın
  • ardından 4 su bardağı sıcak su ve baharatları ilave edin, karıştırın
  • tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
  • ocağı tamamen kısın, kapağı aralıklı kapatın
  • 25 dakika bitiminde ocağı söndürün.
  • çorbanın tuzunu ve limonunu ilave edin, karıştırın

afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur