nohut düdüklüde kaç dakikada pişer


Nohut düdüklüde kaç dakikada pişer? Nohut çok iyi pişmediği sürece, nohutun lezzeti yemeğe geçmez. İyi pişmeyen nohut yemeği tabağında nohut bir yerde durur, yemeğin suyu başka bir yerde durur. Nohut az pişirilirsede yemeği güzel olmaz, çok pişirilsede güzel olmaz. Nohut yemeğini bu sebeple her insan güzel yapamaz. Aslında nohut pişirmek o kadar zor değildir. Zor olan; ne yaptığını, nerede yaptığını ve ne kadar sürede yaptığını bilmemektir.

Evde nohut en güzel düdüklü tencerede pişer. Normal tencerede pişmez mi? Pişer, pişmesinede epey bir süre alır. Kolay ve kestirme yoldan yürümek her zaman iyidir. Nohutu pişirmeden önce bol su içinde bir gece bekletin. Sabah suyunu değiştirin, tencerede bir taşım kaynatın ve suyunu dökün. Düdüklü tencerede bildiğiniz gibi nohutu pişirin. İşte zurnanın zırt dediği yere geldik. Düdüklüde nohut kısıkta da pişer, orta ateşte de pişer.

Düdüklü tencerede nohut pişirmede, bu iki seçenekten biri çok önemli. Düdüklüde kısık ateşte nohut pişer fakat, yapılan yemek lezzetli olmaz. Nohut yemeğinizin lezzetli olması için; düdüklü tencerenizde nohutu orta ateşte pişirmeniz gerekir. Düdüklü tencerede nohut, orta ateşte yarım (30 dakikada) saatte pişer. Nohut düdüklü tencerede, orta ateşte, 30 dakikada pişer lafını yazmak için, epey zaman harcadım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur