yumurtalı brokoli kızartması


Yumurtalı brokoli kızartması: Brokoli yemek çeşitleri arasında, yumurtalı brokoli kızartması ayrı bir yere sahiptir. Çünkü müthiş lezzetlidir. Brokoli yemek çeşitleri halkımız tarafından fazlaca bilinmez. Ülkemizde brokoli yetiştirilmeye başlanmasıyle birlikte, brokoli'nin sağlıklı bir sebze olduğu keşfedildi. Brokoli'nin başta salatası olmak üzere, onlaraca çeşit yemeği vardır. Brokoli tek başına kullanılarak tencere ve fırın yemekleri yapılır. Çoğu yemeklerin yapılmasında katkı malzeme olarak kullanılır ve ayrıca kızartma ve kavurması yapılır.

Yumurtalı brokoli kızartması nasıl yapılır? Brokoli bitkisi, ana gövdesi üzerinde üzerinde bulunan dallardan ve dallar üzerinde bulunan küçük tomurcuklu çiçeklerden oluşur. Bitkinin gövdesi ve dalları serttir. Bu nedenle brokoli kızartılmazdan önce yarı pişmiş veya tam pişmiş olarak haşlanır. Haşlanan brokoli dalları süzüldükten sonra soslanarak yağ içinde kızartılır. Yumurtalı brokoli kızartmasında başta yumurta olmak üzere un, süt, galeta unu, ufalanmış ekmek içi ve kabartma tozu kullanılır.

Yumurtalı brokoli kızartması yapımında en kolay yöntem ise; brokoli haşlandıktan sonra, önce buğday ununa bulanması, ardından çırpılmış yumurtaya bulanması ve son olarakta galeta ununa bulanarak kızartma yağı içerisinde kızartılmasıdır. Brokolide kullanılacak galeta unu fazla kızartılmış renkte olmamalıdır. Açık renkli galeta unu kullanılırsa, brokoli kızartılırken sorun yaşanmaz. Değilse, fazla kavrulmuş koyu renkli galeta unu brokoli kızartılırken tekrar kavrulacağından rengi koyu ve tadı acı olabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur