sütlacın kıvamı nasıl olmalı


Sütlacın kıvamı nasıl olmalı: Sütlaç yapımında süt, şeker, pirinç, sütlacın kıvamını ayarlamak için buğday nişastası, mısır nişastası ve pirinç un'u kullanılır. Geleneksel Türk mutfağında sütlaç yapımında sütlacın kıvamını ayarlamak için, pirinç sübyesi kullanılır. Pirinç sübyesi, pirinç unu, buğday nişastası ve mısır nişastasının yapacağı işi yapar.

Muhallebicilerin altın kuralı: Kazandibi, tavuk göğsü tabağı ele alınıp sallandığında; içerisindeki tavuk göğsü ve kazandibi tatlısı sallanmaması gerekir. Bu tatlıların aksine, supangle ve sütlaç kasesi ele alınıp sallandığında her iki tatlının kase içerisinde sallanması gerekir. Bu altın kural, supangle ve sütlaç tatlısının kıvamının katı olmayacağını belirtiyor.

Sütlaç yapımı ölçü işi olduğu kadar, yağlı inek sütü de sütlacın olmazsa olmazıdır. Kutu sütlerle de sütlaç yapılır. Fakat, taze yağlı inek sütü ile yapılan sütlacın tat ve lezzetini vermez. Pekiyi, kutu sütle sütlaç yapmayacakmıyız? sorusuna cevabım, başka ne yapabiliriz ki, kutu süt ve pastorize günlük sütten başka alternatifimiz yok. Sütlaç yaparken ben de kutu süt veya pastorize şişe süt kullanıyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

kıymalı karnabahar yemeği

nohut yemeğine ne kadar su konur