evde gözleme pişirmek çok kolay


Evde gözleme pişirmek çok kolay. Evde yapılan gözlemeyi pişirmek için piyasada satılan çeşit çeşit gözleme pişirme aleti vardır. Daha doğrusu bu aletler, yufka türü hamur işlerini pişirmek için yapılmıştır. Bu aletler tüplü yufka sacı veya tüplü gözleme sacı, elektrikli gözleme pişirme sacı veya ocağı, yufka sacı veya ekmek sacı, gazlı yufka sacı gibi isimlendirilen bu aletlerden biriyle gözleme pişirmek mümkün. Eğer bu aletlerden birine sahip değilseniz, evde gözleme pişirmek yine mümkün.

Evde gözleme nasıl pişirilir? Üstte gördüğünüz resimde, mutfak ocağı üzerine konmuş kavurma sacı içinde gözleme pişiyor. Tabi ki, böyle gözleme pişirmek için elinizin altında alüminyum veya metal sac kavurma sacınız olması gerekir. Bu aletten mahrumsanız, mutfağınızda mutlaka bir tavanız vardır. İşte, bu tavanızı kullanarak gözlemenizi rahatlıkla pişirebilirsiniz. Gözlemeyi yapmak kolay, yakmadan pişirmesi hüner ister.

Evde gözleme ocak üzerinde nasıl pişirilir? Evde canınızın istediği gözlemeyi, mayalı hamurdan veya mayasız hamurdan yaptınız ve içini damağınıza uyan içle doldurup kapattınız. Sıra geldi gözlemeyi yakmadan pişirmeye. Ocağın büyük gözü üzerine tavanızı veya kavurma sacınızı oturtun. Ocağınızı yakın ve pişirme aletinizi normal olarak ısıtın. Burası önemli; aleti çok ısıtırsanız, üzerine koyduğunuz gözlemeyi anında yakarsınız.

Aletinizi normal ısıttıktan sonra, gözlemeleri üzerine yayın. Gözleme renk değiştirmeye veya şekil değiştirmeye başladığında büyük gözü yarım alev ayarına getirin. Eğer sacınız ve gözlemeniz büyükse yarım alev ayarının bir tık üzerine ayarlamanız gerekir. Bu ayar konusu, ocaktan ocağa farklılık gösterebilir. Bu ayarı siz, deneyerek bulacaksınız. Diyelim ki, bu ayar işini hallettiniz. Gözlemeniz renk değiştirmeye başladığında, diğer yüzünü çevirin.

Bir süre bekledikten sonra içerisindeki malzemeler ısınmış olacağından, gözlemeyi ısıtma modundan pişirme moduna geçirebilirsiniz. Şimdi gözlemeyi tekrar çevirin ve kabardığına şahit olursunuz. Bundan böyle, gözlemeyi sık sık çevirerek üzerinde çiçek desenlerinin oluştuğunu gözlemleyebilirsiniz. Gözlemenin veya gözlemelerin iki yüzeyi çiçeklerle bezendiğinde gözlemeniz pişmiş demektir. Ocaktan alın ve afiyetle yiyin, emi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur