1 kilo ev yapımı döner eti terbiyesi


1 kilo ev yapımı döner eti terbiyesi: Evde döner eti terbiyesi nasıl yapılır? Burada döner eti terbiyesi ile ilgili anlatacaklarım, döner eti terbiyesi konusunda büyük bir çalışmanın sonucudur. Evde döner terbiyesi nasıl yapılır, hangi baharatlar ve ne miktarda kullanılır gibi soruların cevabını, deneme yanılma yoluyla buldum. Yaşamım boyunca yediğim dönerler arasında iki dönercinin dönerini beğendim. Elbette döneri nasıl terbiye ettiklerine dair soru sormadım. Sorsam da cevap vereceklerini sanmıyordum. Zaten adamın işi döner yapmak ve satmak. Tek işinin sırını insan söyler mi? Söylemez.

Döner terbiyesi hakında şunu iyi biliyordum; döner eti terbiyesinin tek doğru cevabı yoktu. Her dönerci ustasının kendine göre bir döner terbiye reçetesi vardı ve döner etini bu reçeteye göre yapıyordu. Döner eti terbiyesinde çeşit çeşit baharat ve tatlandırıcılar kullanılıyor. Tabi ki, bu baharatların sayısı sınırlı. Döner terbiyesinde en çok kullanılan temel malzeme; beyaz soğan suyu, beyaz karabiber, zeytinyağı ve tuz. Bu malzemelerin kullanımı, miktarı ve diğer baharat ilavesi her dönerci ustasının imzası sayılıyor.

Evde 1 kilo döner eti terbiyesinde kullandığımız malzeme ve miktarları şöyle: 5 Yemek kaşığı soğan suyu, 4 yemek kaşığı içme suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tepeli doldurulmuş tuz. Bu saydığım malzemeleri bir kasede karıştırın. Peşinden hazırlanmış döner etinin üzerine dökün ve eti iyice bulayın. Etin üzerini kapatın, buzdolabına kaldırın. Dolapta bir gece veya 24 saat dinlendirin, ardından dilediğiniz gibi kullanın. Eti pişirin, tadına bakın ve yazılanların doğruluğuna karar verin.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur