kızartmadan karnıyarık olur mu

Kızartmadan karnıyarık olur mu? Olur olmasınada pek güzel olduğu söylenemez. Üsteki resimde gördüğünüz karnıyarık, patlıcanlar yağda kızartılmadan yapıldı. Patlıcanları fırında kızarttık ve karnıyarık yemeğini yaptık. Hazırladığımız patlıcanları fırın tepsisine dizdik, üzerini folyo ile kapattık ve 200°C derecede 30 dakika pişirdik. Sonuç, patlıcanlar sert kaldı pişmedi.

Fırından çıkardığımız karnıyarık yemeğini yemedik. Tepsideki patlıcanları suyu ile birlikte karnıyarık tenceresine koyduk ve kısık ateşte 30 dakika süre ile tekrar pişirdik. Sonuç olarak, hazırladığımız karnıyarık yemeğini dökmedik. Tencerede bir 30 dakika daha pişirince patlıcanlar fırına göre nisbeten biraz yumuşadı.

Yaptığımız karnıyarık yemeği biraz patlıcan yemeğini biraz da karnıyarık yemeğini andırsada, gerçek karnıyarık yemeğinin yanından dahi geçmedi. Kızartılmadan yapılan karnıyarık yemeğini denemenizi tavsiye etmeyiz. Eğer, diyet yapıyorsanız o konuda bir şey diyemeyiz. Karnıyarık yemeğini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

salça yemeğe ne zaman konur