ıspanak yemeği


Etsiz, kıymasız, pirinçli ıspanak yemeği nasıl yapılır? Ispanak yemeği tencerede kendi suyu ile tencereye su ilave etmeden veya su ilave edilerek pişirilir. Tencereye su ilave edilirse 1 çay bardağı sıcak su ıspanak için yeterlidir. Ispanak ayıklanıp doğrandıktan sonra, pirinç katkılı olarak tencerede kısık ateşte 20 dakikada pişer.

Bir kilo ıspanak nasıl pişirilir? Ispanak üzerinde işe yaramayan yaprakları alınır, kökü kesilir ve bol su ile dolu leğene atılır. Leğende güzelce karıştırılır ve kumu, toprağı dibe çökmesi sağlanır. Peşinden ıspanak leğenden çıkarılır, leğendeki su dökülür ve tekrar su doldurulur. Ardından ıspanak yaparakları tekrar leğene doldurulur ve karıştırılır. Bu işlem ıspanağın berrak suyu çıkana kadar devam edilir.

Berrak suyu çıkan ıspanak, kuşbaşı doğranır ve bir kaba alınır. Ispanağı pişirirken normalinde, 100 gr. ıspanak için 1 kaşık (10 gr.) yağ kullanılır. Bu hesaba göre, 1 kilo ıspanak için 1 çay bardağı yağ yeterlidir. Bir çay bardağı yağ ise 10 kaşıktır. Fakat yağı 8 kaşık tutarsanız, ıspanak yemeğiniz daha güzel olur. Ispanak yemeği için soğan, salça ve pirinç kullanılır. Bir iri soğan, bir tatlı kaşığı salça ve en fazla 2 kaşık pirinç yemek için yeterlidir.

Tencereye yağ konur, ısıtılır ve soğan kavrulur. Peşinden salça ilave edilir, kavrulur. Üzerine ıspanak ve yıkanmış pirinç ilave edilir. Su koymak isterseniz su ve 1 tatlı kaşığı dolusu tuz ilave edilir ve tencere karıştırılır. Isapank tamamen pörsüyüp tencereye oturduğunda (tencere kaynamaya başlar) kapak kapatılır. Ateş iyice kısılır ve saate bakılır. Tencerede ıspanak 20 dakika pişirilir, ocaktan alınır ve afiyetle yenir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

kazayağı otu nedir, nasıl pişirilir

kıymalı karnabahar yemeği