hazır yufkadan domatesli gözleme


Hazır yufkadan domatesli gözleme tarifi, nasıl yapılır? Hazır yufka ile domatesli gözleme yapımında önemli olan, gözlemenin iç malzeme ölçüleridir. Yufkanın içine konulacak iç harcın miktarı, gözlemenin tadıyle doğrudan ilgilidir. İç harçın azlığı veya çokluğu gözlemenin tadını belirler. Yufkanın içine konulacak iç harç, yufkaya karar olmalıdır. Hazır yufkaların ağırlığı 200 gr. gelir. Bu ağırlıktaki yufkaya en fazla 150 gr. iç konulmalıdır ve harç içinde domates 100 gr. geçmemelidir.

Tek yufka için domatesli gözleme malzemeleri: 100 gr. domates, 30 gr. kuru soğan, 20 gr. sivri biber, maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz. Burada domates ölçüsünü sabit tutarsanız, soğan ve sivri biber fazlalığının önemi yoktur. Gözlemeyi kendinize yapıyorsanız, dilediğiniz kadar malzeme ve baharat kullanabilirsiniz. Domatesli gözleme harcına sıvı yağ konabilir. Tek yufka için ölçü, 2 çorba kaşığı sıvı yağdır. Hazırlanan gözleme pişirme sacında veya teflon tavada pişirilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

kazayağı otu nedir, nasıl pişirilir

yemek yapımında sebze pişirme sırası