baş etinden ızgara köfte tarifi


Baş eti kıymasından ızgara köfte tarifi, nasıl yapılır? Sözünü ettiğim baş eti kıyması veya kelle kıyması, dana baş etinin kıyma makinasından çekilmesiyle yapılır. Bu işi ciğerci esnafı yapar ya da evde kıyma makineniz varsa; baş eti alır, kendiniz kıymanızı çekersiniz.

Dana baş eti (kelle) kıymasından ızgara köfte malzemesi:

500 gr. kelle kıyması
1 tane kuru soğan
2 kaşık galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Baş eti kıymasından ızgara köfte yapımı, diğer kıymalarla yapılan köftelerden hiçbir farkı yoktur. Lezzet bakımından, diğer köftelerden daha da lezzetlidir. Kelle kıymasından köfte yaptığınızda, yok kıyma güzel değilmiş, yok et çok sertmiş diye, mızırdanmazsınız. Yaparsınız köftenizi; pişirirsiniz mangalda, yağlı, sulu yumuşacık yersiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

yemek yapımında sebze pişirme sırası

nohut yemeğine ne kadar su konur