enginar kızartması


Enginar kızartması nasıl yapılır? Enginarlar temizlenir, yumuşayıncaya kadar bol su içinde haşlanır. Enginar ağır ateşte, tencerenin içinde 50 dakikada haşlanır. Rengini koruması için enginar, kendi haşlandığı su içerisinde tutulur. Temizlenmiş enginarı alıp eve getirdiniz, bir nedenle o gün kullanamdınız. Yapmanız gereken, enginarı yıkadıktan sonra bol su içinde haşlayın ve kendi suyu ile buzdolabında enginarlara 1 hafta hiçbir şey olmaz. Arzu ettiğiniz yemeğini yapabilirsiniz.

Gelelim enginar kızartmasına, enginar kızartması yapmak için; temizlenmiş enginarları haşlayın. Kızartma yağını tavaya koyun güzelce ısıtın. Bir kabın içerisine yeteri kadar mısır unu koyun. Galeta unu olabilir, fakat mısır ununun tadı bir başka. Size tavsiyem, mısır unuyla kızartın enginarlarınızı. Tavada yağınız kızgın hale geldikten sonra, haşlama suyundan çıkardığınız enginarlara tuz serpin ve mısır ununa bulayın ve yağ içinde kızartın, çıkarın ve sarımsaklı yoğurt ile yiyin.