sucuk harcı nasıl yapılır


Evde sucuk harcı nasıl yapılır? İhtiyaç ölçüsünde kıyma ve bu kıymaya yetecek miktarda baharat alınır, sucuk harcı hazırlanır. Hazırlanan sucuk harcına yetecek kadar da kuru bağırsak, baharatçılardan tedarik edilir. Evde hazırlanan sucuk harcını illa bağırsağa basmak gerekmez. Bağırsak yerine sucuk harcı bez içine konularakta ev sucuğu yapılmış olur. Evde sucuk harcı, damak tadınıza uygun olarak acılı veya normal acılı yapılır. Bu konuda seçim sucuk harcını yapan kişinin tercihine kalmış; sucuk harcında kullanılan acılı baharatların miktarlarıyle oynayarak istediği acılıkta sucuk harcı hazırlayabilir.

Ev Sucuğu


Evde sucuk harcı malzeme ölçüleri: 1 kilo kıyma baz alınarak, bu kıymaya yetecek miktarda diğer malzemer hazırlanır. Bir kilo kıymaya 20 gram tuz, 20 gram kimyon, 50 gram sarımsak konulur. Bu malzemeler sucuğun olmazsa olmaz malzemeleridir. Bu malzemeler dışında sucuk yapımında ikinci derecede öneme sahip malzemelere ise acı, tatlı toz biberdir. 1 kilo kıymaya 50 gram (acılık seviyesi size kalmış) acı ve tatlı toz biber kullanılır. 1 kilo kıymaya seçimi size kalmış 2 gram toz çemen veya toz çemenin yerine yenibahar kullanılır. Sucuğu acılı yapmak için 2 gram karabiber 1 kilo kıymaya yeter. Sucuğa aroma vermek için 2 gr. toz tarçın, 2 gr. toz karanfil yeterlidir.