ev makarnası nasıl pişirilir


Ev makarnası nasıl pişirlir? Ev makarnası, diğer ismiyle erişte aynen makarna gibi pişirilir. Tencereye bol su konur kaynatılır. Kaynayan suyun içine tuz atılır, ihtiyaç kadar erişte konur ve yumuşayıncaya kadar erişte haşlanır. Eriştenin kaynayan su içinde haşlama süresi; daha doğrusu eriştenin yumuşama veya pişme süresi 15 dakikadır. Haşlanan erişte bir süzgüye konur süzülür. Süzülmüş erişte üzerin hazırlanan sos gezdirilir, karıştırılır ve sofraya konur. Ev makarnası bir başka yöntemlede pişirilir. Bu yöntem ise; erişteyi aynen pilav pişirir gibi pişirmektir. Tencerede yağ eritilir, üzerine erişte konur bir iki çevrilir ve üzerini kapatacak miktarda sıcak su ve tatlandırmak için tuz ilave edilir. Erişte suyunu çekinceye kadar pişirilir ve servis edilir.

Ev makarnası sade haşlanır ve üzerine tereyağı eritilerek dökülür, karıştırılır ve yenir. Ya da, haşlanmış ev makarnası üzerine tereyağlı salçalı sos hazırlanır. Hazırlanan sos ev makarnası üzerine dökülür, karıştırılır ve öyle yenir. Ayrıca ev makarnası yoğrutlu, keş peynirli veya istenilen peynirle servis edilebilir. Bu tamamen kişinin damak zevkine kalmış bir şey, insan dilediği gıda maddesini kullanarak ev makarnasını pişirir yer. Ev makarnasını haşladığım zaman üzerine kereli tereyağı eritir döker ve yerim. Fikrimi sorarsanız, ev makarnasının en lezzetli olanı kereli tereyağı eritilerek yapılanıdır. Kereyağı'nın müthiş ekşiliği, tuzluluğu ev makarnasını süper lezzetli yapıyor.