kazayağı otu


Kazayağı otu nedir, nasıl pişirilir ve kazayağı otu yemekleri nelerdir? Kazayağı otu yenilebilir bitki çeşitidir. Kazayağı otu ile kazayağı otu etli, etsiz, kıymalı yemeği, kazayağı otu böreği, kazayağı otu salatası, kazayağı otu yumurtalı, sade ve sarımsaklı yoğurtlu kavurması, kazayağı otu pidesi, kazayağı otu turşusu, kazayağı otu gözlemesi, kazayağı otu köftesi ve kazayağı otu mücveri yapılır. Kazayağı otu ile yapılan yemek çeşitlerinin her biri, biribirinden lezzetlidir.

Kazayağı otu, diğer yenilebilir ot çeşitleri arasında kolay temizlenen ve atılacak fazla bir şeyi olmayan kese dostu yabani bir ot çeşitidir. Tadı, lezeti ise; mükemmel, her damağa hitap eder. Yeter ki, kazayağı otunu şanına yaraşır şekilde iyi bir tarifle pişirmektir. Benim favorim, mayalı hamur ile yapılan ve özellikle köy fırınında veya evde kuzine fırında pişirilen kazayağı otlu çöreğidir. Hiçbir otlu börek çeşiti, kazayağı otlu çörekle yarışamaz.