fırında soslu tavuk kanat 40 dakikada pişer


Fırında soslu tavuk kanat 40 dakikada pişer. Tavuk yemekleri içerisinde en sevdiklerim arasında, fırında soslu piliç kanat kızartmasıdır. Yapımı ve pişirmesi gayet kolay ve ustalık gerektirmez. Kanadı soslarken fazla malzeme gerekmediği gibi, uzun süre sosta bekletilmesinede ihtiyaç olmaz. Bildiğiniz gibi tavuk ürünleri marketlerde veya kasaplarda paketlenmiş olarak satılıyor. Bir paket kanat aldığınızda içerisinde eşit sayıda kanat ortası ve kanat kökü parça olarak ayrı ayrı bulunur. Bazı firmalar kanadı bütün olarak; kanat ucu, kanat ortası ve kanat kökü'nü parçalamadan ambalaj yaparlar.

Bütün olarak kanat fırında kızartılabilir ama, parçalanmış olarak kanadı fırında kızartmak daha doğrudur. Dikkat ederseniz, kanat ambalaj etiketi üzerinde piliç kanat diye yazar ve kanatlar tavuk kanadına göre daha küçüktür. Pişirmesi tavuk kanadına göre, fazla zaman almaz. Fırında soslanmış piliç kanadı, 200°C derecede 35-40 dakikada pişer.

Fırında soslu kanat kızartması yaparken üç malzeme ile sos hazırlarım. Bu malzemelerden biri domates ve biber salçasıdır. Diğeleri ise, ayçiçeği yağı ve tuzdur. Domates veya biber salçası ayrı ayrı sos yapımında kullanılabilir olsada, en güzeli ikisinide sos yapımında eşit kullanmaktır. Biber salçasının tatlı veya acı oluşu damak zevkinize göre değişir. Tercihinize göre biber salçası çeşitini kullanabilirsiniz. Ayçiçeği yağı yerine diğer sıvı yağları da kullanabilirsiniz. Örneğin; zeytinyağı, mısır özü yağ, fındık yağ gibi. Bu saydığım malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kanadın miktarına göre sosu hazırlarsınız. 700-800 gr. kanat için birer tatlı kaşığı domates, biber salçası, tuz ve üç çorba kaşığı sıvı yağı yeterlidir. Bütün malzemeler bir kapta kanatla karıştırılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 kilo pirinç kaç su bardağı

tavuk haşlarken sıcak su mu soğuk su mu konur

nohut yemeğine ne kadar su konur

kıymalı karnabahar yemeği