pratik tavuk göğsü pişirme



Pratik tavuk göğsü pişirme; teflon tavada, döküm tavada, döküm ızgarada veya ocak üzeri tost makinasında çok kolay olur. Bu aletlerin dışında elektrikli veya ocak üzerinde çalışan her çeşit ızgara yapma aletleriyle de tavuk göğsü pişirilebilir. Acil durumlarda kullanmam için, her zaman derin dondurucumda tavuk göğsü eti hazır bulunur. Dondurucuya tavuk göğsünü yarımşar veya iri parçalar halinde doğrar, streçe sarar atarım. Elbette üzerine tarihini yazarım ki, ilk attığım tavuk göğsü ile son attığım tavuk göğsü birbirine karışmasın. Dondurucuda tavuk göğsünü uzun süre saklamanın bir anlamı yok; ben tavuk göğsünü en fazla iki ay süre saklarım.

Tavuk göğsünü dondurucudan çıkarır, mikrodalga fırında çözdürür ve anında teflon tavada veya döküm tavada pişirrim. İşin önemi de, tavuk göğsünü nasıl pratik pişirdiğimle ilgilidir. Elimin altında yarım tavuk göğsü veya doğranmış tavuk göğsünden hangisi bulunuyorsa, onu pişirrim. Önce tavuk göğsü üzerine karabiber ve tuz eker, her iki yüzeyine bulaşmasına dikkat ederim. Bu sırada  ocak üzerinde tavam ısınmış olur. Isınan tava yüzeyine bir iki kaşık zeytinyağı ilave eder ve tavuk göğsü parçalarını yağın üzerine yayarım. Elime maşayı alır, tavuk göğsü parçalarının her iki yüzünü, resimde görüldüğü şekilde kızartırım.